Om Busstorget

Busstorget är ett forum där vi diskuterar aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar och resmål. Målgruppen är bussföretagare, bussresearrangörer och övriga företag som har kopplingar till branschen. Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag samt busstillverkarna MAN, Mercedes, Neoplan, Scania, Setra, Volvo och VDL. Sedan 2015 arrangeras konferensen Bussreseforum parallellt med Busstorget.

 

Historia

Busstorget har funnits i många år och varit en del av TUR-mässan som arrangerades i Göteborg. Busstorget blev ett fristående arrangemang i mars 2015 då de slog upp portarna på Häringe Slott utanför Stockholm. Tanken är att det ska var ett ambulerande bussevent med turism och resmål som inriktning. Andra året landade vi på Örenäs Slott utanför Landskrona. Tredje gången styrde vi kosan mot Hooks Herrgård. Och denna gång beger vi oss alltså till Värmland och Selma Spa i Sunne. Antalet besökare har ökat varje år, och Selma Spa står väl rustat för att alla ska kunna bo på samma ställe den 13-14 april.

Selma spa_Exteriör

Selma Spa, 6,5 mil norr om Karlstad är platsen för Busstorget 2018. Förutom ett storslaget läge så finns det en fantastisk spa-avdelning och goda möjligheter till avslappning och rekreation.